Zoekmachinemarketing in 2017

Zoekmachine marketing wordt in 2017 voor uw onderneming een nog belangrijker onderdeel van uw strategie. Uw klanten zijn 24/7 online; informatie opzoeken via de smartphone, op werk via de laptop op zoek naar uw producten en s ’avonds op de bank met de tablet worden uw producten/diensten aangeschaft. Het is dus van uiterst belang dat uw positie op Google, maar ook op Bing en Yahoo een goede basis kent, zodat u goed gevonden wordt én de strijd aangaat met uw concurrenten.

Zoekmachineoptimalisatie als basis voor een goede tactiek

Wat is de status van uw huidige website? Is uw website mobielvriendelijk? Een mobielvriendelijke website gaat uit van een uitstekende gebruikerservaring op mobiele apparaten als smartphones en tablets. Google heeft in 2015 aangekondigd dat mobielvriendelijkheid voor websites een ranking factor zou worden. Dit betekent simpelweg dat uw website een hogere ranking kan krijgen door het gebruik van een responsive design.

De mobiele index

Google heeft aangekondigd dat de mobiele index wordt gescheiden van de desktopversie en dat deze mobiele index zelfs de primaire index van Google zal gaan worden. Terugkomend op de paragraaf hierboven: een mobielvriendelijke website wordt dus nog belangrijker.

Sociale media en uw bedrijf

Ook uw doelgroep is actief op social media, of dit nu is op Facebook, Instagram, Snapchat of Pinterest, het is voor uw onderneming belangrijk om aanwezig te zijn op deze zeer populaire platformen. Enerzijds omdat dit stimulerend werkt voor de merkbekendheid van uw onderneming, maar juist ook omdat de concurrentie inmiddels ook de weg naar social heeft gevonden.

Verhoog uw relevantie verkeer naar uw website door te kiezen voor betaalde advertenties op bijvoorbeeld Facebook. Door de hoeveelheid aan mogelijkheden is het mogelijk om met relatief lage budgetten, toch die groep mensen te bereiken die op zoek zijn naar uw merk en/of producten/diensten.

Wat kan Adsoo voor u betekenen?

Wij denken graag vanuit de why van uw onderneming. Wat wilt u bereiken en waarom? Wilt u bijvoorbeeld meer zichtbaarheid op lokaal, of zelfs (inter)nationaal niveau, of vindt u verkeer naar uw website belangrijk. Wij kunnen uw website zoekmachineoptimaliseren en wanneer nodig een redesign geven zodat deze mee kan met het mobile first tijdperk. Daarnaast kunnen wij voor u uw social media opzetten en tegelijkertijd social adverteren toepassen om de kracht van uw bedrijf te vergroten. Nogmaals: uw klanten zijn online. Uw bedrijf ook?