Wat kan Social Media voor uw bedrijf en/of merk betekenen?

Social Media Marketing is een marketing techniek waarbij social media worden ingezet met als doel marketing (communicatie) doelstellingen te realiseren. Het is een interactieve vorm van marketing gericht op het aangaan van een dialoog. Social Media Marketing blijkt een uitstekende manier om een gesprek met de klant aan te gaan en hierdoor hogere doelen dan platte verkoop na te streven. Loyaliteit, klanttevredenheid en het creëren van een merkvoorkeur zijn doelen die bedrijven proberen na te streven door Social Media in te zetten.

Wie is uw doelgroep?

Facebook, Twitter, Pinterest, Instagram: veel ondernemers zien door de bomen het bos niet meer. Social media bieden organisaties zoveel mogelijkheden dat ze niet weten waar ze moeten beginnen en hoe ze social media kunnen inzetten op het gebied van online marketing en advertising. Maar voordat je het platform gaat kiezen, is het van belang dat je gaat nadenken over het wie en waarom. Wie is de doelgroep? Wat willen zij? Waar bevinden zij zich? Adsoo Online Marketing helpt door dit goed in kaart te brengen. Door dit goed in kaart te brengen maak je een grote stap. Als je je doelgroep begrijpt, is de keuze van het middel makkelijker. Dus ga niet uit van de gedachte dat je Facebook moet inzetten omdat dit momenteel het populairste platform is. Verplaats je in je doelgroep. Op welke netwerken is zij actief? En wat is voor hen interessante content? Denk niet alleen in de vorm van tekst, maar ook aan foto’s en video’s (bron).

Wij bij Adsoo Online Marketing weten als geen ander hoe belangrijk de aanwezigheid voor bedrijven op social media is. Daarnaast, social media is een gratis! verlengstuk van uw marketingactiviteiten. Wij geven u eenvoudig inzicht op welk platformen uw doelgroep zich bevindt, welke tone of voice het beste aansluit bij deze doelgroep en wat u nu wel en niet moet doen op social media.

Start vandaag met uw bedrijf op social media en ontdek de kracht. Alleen een populaire en geoptimaliseerde website is tegenwoordig niet meer genoeg. Moderne zoekmachines zoals Google en Bing nemen tegenwoordig social media resultaten mee in hun indexering. Uw activiteit op bijvoorbeeld Facebook, LinkedIn of Instagram is belangrijk voor de positie binnen deze zoekmachines. Uw sociale media profielen moeten daarom altijd voorzien zijn van goede content, profielfoto’s, headers, omschrijvingen en ga zo maar door. Veel ondernemers vergeten het belang van Google Plus; het social media platform van Google. De verbinding met Google Plus (verificatie van bedrijf) met de lokale zoekresultaten van Google.

Laat u vandaag nog adviseren door de experts van Adsoo Online Marketing. Geef meer inhoud aan uw community’s en genereer meer traffic naar uw website. U kunt met diverse platformen als Facebook, Instagram en Twitter gericht adverteren. Op basis van demografische en persoonlijke gegevens kunt u heel specifiek aangeven wie uw advertentie te zien krijgt. Facebook maakt dit uitstekend inzichtelijk en geeft u de keuze om te adverteren met foto’s of video’s. Wilt u meer zakelijke klanten bereiken? Dan is LinkedIn een krachtig platform om mee te starten.

Wilt u weten wat uw klanten over u zeggen? Met social media monitoring houden wij bij wat er gezegd wordt over uw bedrijf/merk. Zo kunnen we direct inspelen op actuele zaken zoals positieve als negatieve berichtgeving. Op deze manier bent u altijd in contact met uw doelgroep en ontgaat u niets meer.

De voordelen van social media marketing:

 • Vergroot het persoonlijk contact met uw doelgroep
 • Adverteren op basis van demografische en persoonlijke kenmerken
 • Het vergroten van uw naamsbekendheid op meerdere platformen
 • U kunt inspringen op dialogen en actualiteiten
 • Uw producten of diensten onder de aandacht brengen
 • U realiseert meer websitebezoek, meer leads, meer conversie

Vind uw doelgroep

Er is veel mogelijk op het gebied van social media. Wilt u meer lokale zichtbaarheid, vind-ik-leuks, bezoekers naar uw website of wilt u uw berichten promoten. Hiervoor geldt hetzelfde als bij SEO: lastig om vooraf te bepalen. Aan de hand van ons gratis kennismakingsgesprek stellen wij een offerte op waardoor u inzichtelijk hebt wat wij voor u kunnen betekenen en wat de kosten bedragen.

Wat is mogelijk?

 • Wij adviseren u omtrent het opstellen van berichten
 • Conversie op uw website stimuleren
 • Wij genereren campagnes om het bereik van uw bedrijf/merk te vergroten
 • Meer vind-ik-leuks voor uw pagina door middel van (inter)nationale campagnes
 • Meer bezoekers voor uw evenement genereren
 • Aantal videoweergaven verhogen

 

Social Media Advies

Laat u adviseren op het gebied van Social Media en alle ontwikkelingen.

l

Onderhoud & Beheer

Monitoring, sturing en evaluatie van uw social media campagnes.

Social Media Management

Wij beheren en managen uw complete social media campagnes.

Social Media Training

Wij trainen u graag op het gebied van social media.