Betaald adverteren in Google

Wat is zoekmachineadverteren voor het MKB?

Onder zoekmachineadverteren wordt het tegen betaling plaatsen van advertenties boven en naast de natuurlijke zoekresultaten verstaan. De advertentie wordt vertoond als een zoekmachinegebruiker een aan de advertentie gekoppeld woord of woordgroep intypt. De adverteerder betaalt alleen voor de zoekmachinegebruikers die op een van zijn advertenties klikken. De advertenties verwijzen naar een webpagina van de adverteerder.

 

Wilt u starten met adverteren op Google? Adsoo Online Marketing regelt het voor u.Wij helpen u om nieuwe websitebezoekers te werven, meer klanten naar u wilt laten bellen of meer online verkopen wilt genereren. Met Google AdWords kunt u de juiste mensen op het juiste moment bereiken. Waar uw klanten zijn, zijn uw advertenties. Adverteer in bepaalde landen, regio’s of plaatsen. U bepaalt zelf uw demografische samenstelling op basis van uw kennis. Adsoo Online Marketing helpt u hierbij.

Duidelijkheid in kosten en rendement

Met de inzet van Google AdWords bent u zelf in controle over de uitgaven. U bepaalt het maandelijkse budget en houdt daarmee goed inzichtelijk wat het ROI van uw marketingactiviteiten is.

Adsoo Online Marketing vraagt een maandelijkse fee om uw campagnes te beheren. U krijgt van ons iedere maand een duidelijk overzicht wat de kosten/opbrengsten zijn en wat Google AdWords heeft opgeleverd aan vertoningen, leads en bezoekers.

Google AdWords onder onze vleugels

Wij kunnen uw huidige campagnes voortzetten, of compleet nieuwe campagnes voor u uitzetten. Samen met u bepalen wij de bedrijfsdoelen en KPI’s, waardoor wij campagnes kunnen genereren met een maximaal rendement.

Vraag uw gratis kennismakingsgesprek aan.

Feiten over Google AdWords:

  • Ongeveer 97% van Google’s totale omzet komt van de advertenties uit Google AdWords
  • Gemiddeld maken bedrijven twee dollar winst op elke dollar die wordt uitgegeven aan Google AdWords
  • Het gemiddeld CTR (aantal mensen dat doorklikt na het invoeren van een zoekopdracht) van een advertentie die op de eerste positie staat is 7,95%
  • Advertenties die een top positie hebben krijgen gemiddeld tien keer zoveel klikken dan advertenties die aan de zijkant staan.

Waarom is zoekmachineadverteren belangrijk voor uw bedrijf?

Samen met u bepalen wij de zoekwoorden die uw doelgroep vaak als zoekopdracht gebruikt. Uw advertentie wordt alleen zichtbaar zodra men op één van deze zoekwoorden zoekt. Bovendien betaalt u alleen als men daadwerkelijk op uw advertentie klikt en dus effectief uw website bezoekt. U kunt zelf uw dagbudget instellen en aangeven welke zoekwoorden relevant zijn voor uw onderneming en de minimale kosten bedragen €0.01 per klik. U bent de baas over het budget.

Google AdWords is op vele manieren inzetbaar. Bent u een een lokale ondernemer dan kunt u specifiek aangeven in welke regio u wilt dat uw advertenties zichtbaar zijn. U kunt zelfs zoekwoorden of regio’s uitsluiten, waardoor uw advertenties optimaal zichtbaar zijn.

Google Display Adverteren houdt in het plaatsen van beeldadvertenties op de bij Google aangesloten websites. Het Google Display Netwerk bestaat uit ‘meer dan een miljoen websites, video’s en apps waarop je advertenties kunnen worden weergegeven.’  Als je advertenties in het Display Netwerk plaatst, kan je ‘klanten met een brede interesse bereiken, kiezen op welke sites of pagina’s advertenties worden weergegeven, en de aandacht van gebruikers trekken met pakkende advertentie-indelingen.’ (bron).

Het Display Netwerk bestaat uit miljoenen websites, nieuwspagina’s en Google-websites, waaronder Gmail en YouTube, en kan u helpen uw boodschap aan meer klanten over te brengen.Het Display Netwerk bereikt 90% van de internetgebruikers wereldwijd en omvat meer dan 2 miljoen sites van uitgevers, zoals nytimes.com en weather.com (Bron: Comscore 2013).

Zelf ontdekken wat Google AdWords voor u kan betekenen? Download hier de handleiding van Google zelf.

Vandaag naar de toekomst

1 + 3 =