Zoekmachineoptimalisatie voor het MKB

Zoekmachineoptimalisatie voor het MKB

Zoekmachineoptimalisatie (SEO) is het actief optimaliseren van een (mobiele) website door het verbeteren van interne en externe factoren (techniek, content, autoriteit) om het bezoek naar de (mobiele) website of app op relevante zoekwoorden (keywords of trefwoorden) vanuit zoekmachines te verhogen. In Nederland wordt SEO over het algemeen toegepast voor de zoekmachine van Google. Google heeft meer dan 95% (desktop, tablet & mobiel) marktaandeel van de zoekmachines in Nederland in handen.

Waarom zoekmachineoptimalisatie voor uw bedrijf?

Zoekwoorden vormen de basis van uw website. Het zijn namelijk de zoekwoorden waar uw (potentiële) klanten hun zoektocht op internet mee beginnen. Welke zoekwoorden leveren het meeste bezoekers naar uw website op? En welke zoekwoorden zorgen voor de meeste conversies? Het is daarom van uiterst belang om een zoekwoordenlijst op te stellen die zowel zoekwoorden bevat waar veel van uw klanten op zoeken, maar ook zoekwoorden die uiteindelijk leiden tot een aankoop.

Google komt steeds met updates die relevant zijn aan het zoekgedrag van mensen. Op het moment worden er meer zoekopdrachten uitgevoerd op de mobiele telefoon dan (traditioneel) via de desktop/laptop. Hierdoor heeft er een verschuiving plaatsgevonden op het gebied van websiteontwikkeling. Websites moeten anno 2016 geschikt zijn voor mobielgebruik, dit wordt ook wel responsive design genoemd. Met een responsive website design streeft de web developer naar een optimale ervaring voor zowel smartphone, tablet en laptop. In het kort; een website welke geschikt is voor gebruik op alle apparaten. Daarnaast moet een website voorzien zijn van een eenvoudige navigatie. Uw klant moet eenvoudig kunnen vinden wat hij zoekt.

Zoekmachineoptimalisatie is niet iets wat je ‘zomaar eventjes doet’. Het vergt tijd, expertise en kennis van technieken. Wij van Adsoo Online Marketing kunnen u op meerdere manieren van dienst zijn. Heeft u al een website? Wij maken een grondige scan van uw website en bekijken alle factoren die bepalen of uw website goed gevonden kan worden. Wij adviseren en executeren.

Online marketing moet voor iedere ondernemer toegankelijk zijn. Wij maken online marketing betaalbaar. Een hoge positie binnen Google is niet enkel weggelegd voor grote organisaties met onbeperkt budget. Met een moderne website, een sterke SEO-strategie en de aanwezigheid op social media zal uw bedrijf/merk een vaste waarde worden binnen de zoekresultaten van Google en Bing/Yahoo!.

Wij vergroten uw vindbaarheid en zichtbaarheid

Wij van Adsoo Online Marketing streven naar een toekomst waar het internet en online marketing beschikbaar is voor iedere ondernemer. Het is een utopie om te denken dat online marketing & advertising alleen voor grote bedrijven is. U heeft net zoveel recht op een hoge ranking binnen de zoekmachines. Wij helpen u daarbij. Start vandaag met de toekomst van uw bedrijf.

Zie hieronder wat SEO nu precies inhoud: